Nieuws - Historiek van het afgelopen seizoen en meer

 

21/04/2013 - Verroken laatste inkomende transfer

Jens Verroken (foto tkmeldert.be) is de laatste inkomende transfer naar volgend seizoen toe. Daarmee is de kern van 18 spelers en 2 keepers rond. Verroken (31) komt over van TK Meldert en is een grote aanvaller. De targetman die liefst in de diepe spits speelt scoorde dit seizoen 7 keer voor Meldert. Hij speelde enkele seizoenen geleden al in onze geel-blauwe kleuren.

20/04/2013 - Van Gyseghem nieuwe T2 

Sven Van Gyseghem wordt de nieuwe assistent van trainer Raf Van Overstraeten. Van Gyseghem is tot en met volgende week nog actief bij reeksgenoot Eendracht Opstal. Hij is er aan zijn vierde seizoen als T2 bezig. Voordien was hij er 6 jaar jeugdtrainer. Ook met de andere trainers binnen de technische staf is er een overeenkomst naar volgend seizoen. Zo blijven Jordi Stallaert (beloften) en Sven Mergan (U21) op post.  

14/04/2013 - Wedstrijd zonder goals

Zaterdagavond speelde Rapide gelijk tegen Racing Wetteren-Kwatrecht. De wedstrijd eindigde zoals ze begon: op 0-0. Net als in de heenronde. Het werd niet echt een geweldig kijkstuk. Van Impe, Peter De Pauw en Steff De Visscher waren wel dicht bij een doelpunt. Speelden voor ons: Malfait, De Ridder, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Zahriou (83e Rosez), De Saedelaere, P. De Pauw, Van Impe, S. De Visscher, De Winne.

07/04/2013 - Opdoffer in Geraardsbergen

In Geraardsbergen werd met 2-1 verloren. Het venijn zat duidelijk in de staart van de wedstrijd. Tot enkele minuten voor affluiten had Rapide de zege in handen, maar slikte toen toch nog 2 goals. Net voor het half uur zette Yannick Van Impe ons op een 0-1 voorsprong. In de 85e minuut scoorde Deleenheer en twee minuten later bezorgde Mellaert Geraardsbergen alsnog de zege. Voor Rapide speelden: Malfait, De Ridder, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Zahriou, De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw, Van Impe, De Winne.

24/03/2013 - Naar de halve finale in de Hofman Sport Cup

Rapide speelde 4-4 gelijk tegen Stekene Sportief, maar plaatste zich via strafschoppen (4-3) voor de halve finale voor de beker van Oost-Vlaanderen of de Hofman Sport Cup. Wie de tegenstander zal zijn is nog niet duidelijk, omdat de andere kwartfinales pas op 10 april worden gespeeld.

24/03/2013 - Kwartfinale Hofman Sport Cup komende donderdag 28 maart

Aanstaande donderdag 28 maart om 20u speelt RAPIDE zijn kwartfinale thuis tegen KFC Stekene Sportief.
De andere duels worden afgewerkt op woensdag 10 april 2013.
KWIK Eine - SV Voorde
Wit-Zwart 93 - Jong Vlaanderen Kruibeke
FC Destelbergen - Osta Meerbeke

 
24/03/2013 - Punten worden gedeeld met rode lantaarn

Rapide speelde 1-1 gelijk tegen Kemzeke. Pas na de rust werd er gescoord. Een verre knal van Calle na 48 minuten ging onhoudbaar binnen. Drie minuten later kopte De Winne op hoekschop binnen. Rapide ging op zoek naar de overwinning, maar de bezoekende doelman voorkwam die. Voor ons speelden:Malfait, Rusabana, J. De Visscher (39e S. De Visscher), Wauters, Zahriou, De Saedelaere, Cooreman (81e Verheire), P. De Pauw, Vanderhaegen, Van Impe, De Winne.

 
20/03/2013 - Soufke naar die andere Buggenhoutse fusieclub

Aanvaller Soufiane Zahriou trekt volgend seizoen naar Eendracht Buggenhout. Hij speelde de laatste twee seizoenen bij ons, waar hij ooit de eerste stappen op een voetbalveld zette. Hij kreeg zijn jeugdopleiding verder ook nog bij Hamme en Anderlecht. Voor hij bij Rapide speelde, was de Lebbekenaar al eens in dienst van Eendracht Opstal. 

 
20/03/2013 - Spectaculaire attracties tijdens de Paasstage

Inschrijven voor de Paasstage van maandag 8 tot vrijdag 12 april is nog steeds mogelijk. Dat kan via via dit formulier en deze ingevuld terug te mailen naar Danny Osselaer op [email protected]. Ondertussen kan er al prijsgegeven worden wat we zoal gaan doen in die week. We trainen vooral op de korte ruimte en er zal een competitie 3 tegen 3, 2 tegen 2 en 1 tegen 1 zijn. Daarnaast gaat iedereen ook zwemmen en is vrijdag FUNDAG! V-formation uit Gent komt twee opblaasbare attracties plaatsen... En dat zijn 'The king of the ring' en een 'Multiboarding'. Amusement gegarandeerd dus!

16/03/2013 - Gelijkspel in Melsele 

Rapide haalde een gelijkspel in Melsele. De wedstrijd ging goed over en weer, maar Melsele kreeg de betere kansen in de eerste periode. Toch viel het doelpunt aan onze kant. Een paar minuten voor de rust haalde Jan Wauters de achterlijn. Hij bediende Yannick Van Impe en die lukte zijn 15e treffer van het seizoen. Na de koffie zocht Melsele de gelijkmaker maar de opdrijvende Kersschot vlamde over. Malfait verkeek zich op een verre inworp van De Maeyer en Davy Van den Nieuwenbriel was er als de kippen bij om zijn 10de treffer binnen te koppen (52e). Een schot van Smet van Melsele scheerde nog de lat. Rapide had nog een slotoffensief in petto, maar gescoord werd er niet meer, het bleef dus 1-1. Speelden: Malfait, De Ridder, J. De Visscher, Wauters, Zahriou, De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw, Vanderhaegen (70e S. De Visscher), Van Impe, De Winne. 

16/03/2013 - Rusabana geschorst

Voor de wedstrijd in Melsele is Rusabana geschorst. Bicque (schouder) en Steven De Pauw (ontsteking knie) ontbreken ook. Peter De Pauw komt terug uit schorsing. De selectie: Cooreman, Peter De Pauw, De Ridder, De Saedelaere, Jeff De Visscher, Steff De Visscher, De Winne, Malfait, Roesems, Rosez, Scheerlinckx, Vanderhaegen, Van Impe, Verheire, Wauters, Zahriou.

16/03/2013 - Broer van voorzitter Mergan overleden

Op 9 maart overleed Gilbert Mergan, de broer van voorzitter Rene Mergan. Hij verloor de strijd tegen een slepende ziekte. Gilbert is 68 jaar geworden. Samen met zijn vrouw Huguette en zijn zoon Guy hield hij tot vorig seizoen onze kantine open. We zullen hem missen. Langs deze weg wensen we de familie van Gilbert veel sterkte en wensen we ons medeleven te betuigen.

15/03/2013 - Jeugdwedstrijden dit weekend afgelast

Voor de periode van donderdag 14.03.2013 tot en met zondag 17.03.2013, heeft het Provinciaal Comite beslist over te gaan tot de algemene afgelasting van:
- alle kampioenschapswedstrijden en alle vriendschappelijke wedstrijden voor jeugd & reserven
- alle wedstrijden van het G-voetbal.
De wedstrijden van de eerste elftallen heren en dames gaan wel door.

13/03/2013 - Van Impe derde in topschutterstand

De autoritaire leider in het lijstje met de beste doelschutters is Van Peteghem van Merelbeke. Hij scoorde al 23 keer. Op een gedeelde tweede plaats staan Pieters van Kruibeke en Verbraeken van Sint-Gillis-Waas. Zij scoorden elk 15 treffers. En daarna prijkt onze Yannick Van Impe op de derde plaats. Hij deed de netten tot hiertoe al 14 keer trillen. Niet slecht! (bron: Gentil Dossche/foto: Dany Van Belle)

12/03/2013 - Hoefkens loot ploegen Topsportbeker voor beloften 

Carl Hoefkens kwam in onze kantine de loting doen voor de 18e Topsportbeker voor Beloften. Onze jeugdspelers konden eerst met hem op de foto alvorens hij de ploegen kon loten die binnekort het sterk bezette tornooi aanvatten. Deelnemende ploegen zijn: Asse-Zellik 2002, SK Berlare, Bosdam Beveren, SK Erembodegem, SK Grembergen, SC Grimbergen, HRS Haasdonk, VK Hamme, Kapelle-o/d-Bos, JV Kruibeke, Rapide Lebbeke, SK Lebbeke, Jong Lede, FCE Mazenzele, FC Meise, TK Meldert, Svelta Melsele, Merchtem 2000, Robur Moerzeke, FC Oppuurs, E.Opstal, SK Opwijk, H. Sinaai, FC St-Gillis-Waas, SK Sint-Niklaas, WB St-Niklaas, SV Temse, FC Vrasene, Waasland-Beveren, E. Zele. De halve finales en de finale worden op ons A-terrein gespeeld in mei. Het tornooi wordt georganiseerd voor spelers jonger dan 23 jaar.(foto: clubbrugge.be)

12/03/2013 - Pieter-Jan Haegeman komt rangen versterken 

Pieter-Jan Haegeman (28), die nu actief is bij reeksgenoot Eendracht Opstal, komt volgend seizoen over naar Rapide. Haegeman kwam eerder uit voor Eendracht Aalst, TK Meldert, Verbroedering Meldert, Eendracht Appelterre en Osta Meerbeke. Sinds 2010 speelt hij in het shirt van de buren uit Opstal.(foto: eendrachtopstal.be)

11/03/2013 - Zuinige zege tegen Dikkelvenne 

Een enkel doelpunt van Yannick Van Impe bleek genoeg voor de zege tegen Dikkelvenne. In de eerste helft werd niet gescoord, maar op basis van een sterkere tweede helft mag de zege zeker verdiend genoemd worden. Net voorbij het uur versloeg Van Impe de keeper van de bezoekers. Door de zege blijft ons eerste elftal knap vierde. Trainer Raf Van Overstraeten stelde volgende spelers op: Malfait, De Ridder, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Zahriou (89e Rosez), De Saedelaere, Cooreman (76e Verheire), Vanderhaegen, Van Impe, S. De Visscher. (foto: Day Van Belle)

11/03/2013 - Antoine Nlandu volgend seizoen in geel-blauwe kleuren 

De 32-jarige Antoine Nlandu komt de kern van trainer Rapide Lebbeke versterken volgend seizoen. Nlandu is een verdedigende middenvelder en speelde nog bij Beerschot, Hoboken, KV Mechelen, WS Woluwe, Hoogstraten en Pepingen. Hij maakt het seizoen rond bij SK Londerzeeel, de leider in vierde klasse B. (foto: sklonderzeel.be)

10/03/2013 - Twee beloften naar Ranger Opdorp 

Yannick Bicque (21) slaat zijn tenten vanaf volgend seizoen op bij Rangers Opdorp. Onze tweede doelman gaat zijn geluk beproeven bij een poeg die nog kans maakt op promotie naar eerste provinciale. Rangers won de eerste periode in tweede provinciale C. In zijn kielzog trekt ook middenvelder van de beloften Niels Rosez naar Rangers. En belofte Silvio D'Amico verlaat eveneens de club. Hij tekende bij Merchtem 2000. We wensen hen veel succes toe! (foto: Dany Van Belle)

09/03/2013 - Lendert Putteman blijft bij Rapide 

Aanvaller en Lebbekenaar Lendert Putteman (28) blijft ook volgend seizoen in onze geel-blauwe kleuren spelen. Hij stond onder meer in de belangstelling van Sporting Sint-Gillis-Waas, maar koos er dus voor om dicht bij huis te blijven. Putteman is nog even out met een kruisbandletsel. Hij is van grote waarde voor het team als sterkhouder. Daarom is de clubleiding blij dat hij blijft. (foto: Dany Van Belle)